294 poze   20701 vizite

Procedura de tatuare

1. CARE E PROCEDURA DE TATUAJ CORECTĂ ?
- procedura corectă este următoarea: iepurii se tatuează de către maestrul de tatuaj al clubului, aceeasi persoană tine și registrul genealogic.
Membrii clubului care au femele ce au fătat, anunță din timp responsabilul cu registrul genealogic pentru rezervarea numerelor de înregistrare în registru, numere cu care se vor tatua iepurii respectivi.
În același timp crescătorul completează certificatul de montă, și fișa femelei respective, documente care atestă existența cuibului cu ...n pui de iepuri de rasă.
Certificatul de montă va fi înmânat de crescător responsabilului cu registrul genealogic cu ocazia tatuării iepurilor, pentru a face înscrisurile necesare în registrul genealogic.

2. CINE TATUAEAZĂ IEPURII ?

- Maestrul responsabil cu tatuajele în cadrul clubului de iepuri.
După însușirea regulilor corecte de tatuaj, fiecare membru poate tatua proprii iepuri, cu condiția transmiterii datelor necesare înscrierii în registrul genealogic, și cu respectarea tuturor procedurilor.

3. CÂND SE TATUEAZĂ ? LA CE VÂRSTĂ ?

- Iepurii se tatuează când încă sunt cu mama lor, acest aspect e verificat de maestrul de tatuaj cu ocazia tatuării.
Dacă mama lor a murit, crescătorul este obligat să rețină urechile femelei pentru a atesta că aceea a fost mama iepurașilor.
Există și cazuri excepționale când se tatuează exemplare mai mari de 2 luni, sau chiar adulte, deoarece nu au existat posibilități de tatuare - lipsă clește .

4. CARE IEPURI SE TATUEAZĂ ?
Se tatuează numai iepurii de rasă pură.
Când se tatuează maestrul de tatuaje verifică ca fiecare exemplar tatuat să fie fără defecte grave, sau alte leziuni în diverse părți ale corpului.

5. UNDE SE TATUEAZĂ ?
Se tatuează urechea stângă și urechea dreaptă după regulile cunoscute.

6.CUM SE TATUEAZĂ ?
CARE SUNT REGULILE ?

Urechea dreaptă - RO 234 adică România și nr. din registrul genealogic.
Urechea stângă - BZ 2 1 adică localitatea ( județul) , luna și anul doar ultimele cifre.


7. CU CE SE TATUEAZĂ ?
Cu clește de tatuat iepuri special, pentru rase mari, mijlocii, și mici...
Pentru rase mici și pitice cu clește cu caractere mici.
Deoarece în România clește cu caractere mai mici de 7 mm nu se comercializează...se poate încerca tatuarea raselor pitice cu caracterele de 7 mm, cu condiția, ca să existe suficient spatiu pe ureche pentru tatuaj, în acest sens se elimină spatiile libere dintre cifre si litere pentru micșorarea lungimii tatuajului prin anularea pauzelor dintre loc,lună an; saudi ntre RO și nr de înregistrare.

8. CARE ESTE TEHNICA ?
Tatuarea implică mai multe aspecte ce trebuiesc rezolvate - este nevoie de clește, de pastă de tatuaj, dar nu numai .
Tatuarea se realizează în mod normal de către 2 persoane - o persoană va ține iepurele, alta îl va tatua .
Sunt necesare anumite acțiuni preliminare : trebuie să avem la dispoziție o masă destul de înaltă ( circa 90 -100 cm) pentru a putea lucra lejer, fără a sta aplecați .
Întâi se degresează urechile iepurașilor cu spirt medicinal și vată, ambele urechi . Iepurii îi avem stocați individual în cuști pentru a putea fi ușor identificabili spre tatuare . hârtia cu numerele din registrul genealogic trebuie să fie la îndemână .
Tatuarea comportă o anumită tehnică - se alege locul propice tatuării evitând zona venei principale a urechii .Pasta de tatuat - tușul trebuie să fie bine agitat înainte de aplicare . S e poate întâi composta urechea iar apoi să se aplice pasta de tatuat . După aplicare se maseză cu degetul urechea pentru ca pasta să intre în orificiile mici create .Masajul urechii este important pentru realizarea unui tatuaj omogen ce se poate citi ușor de către arbitri în cazul participării la concursuri, sau de către crescători pentru identificare.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.